Slachtofferhulp

Bent u slachtoffer van een misdrijf of bent u een nabestaande? Bij Beelaard Breetveld Advocaten helpen wij slachtoffers van misdrijven zodat hun stem wordt gehoord.  Daarnaast zorgen wij ervoor dat slachtoffers van een misdrijf de hulp en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Tot slot zorgen wij ervoor dat slachtoffers een rechtvaardige schadevergoeding ontvangen.

In welke situatie bevindt u zich?

5

Ik ben slachtoffer van een geweldsdelict

Wij zijn gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van ernstige geweldsdelicten zoals zware (meervoudige) mishandeling en poging tot doodslag/moord. Wij staan u bij gedurende het proces en helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding.

5

Ik ben slachtoffer van een seksueel misdrijf

Na het ervaren van een seksueel misdrijf, of misbruik, is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Het recht op een slachtofferadvocaat geldt wanneer u aangifte heeft gedaan en de officier van justitie een beslissing heeft genomen over vervolging.

5

Ik ben nabestaande van een slachtoffer

In bepaalde situaties komt het slachtoffer te overlijden, hetzij als gevolg van mishandeling met dodelijke afloop, doodslag of moord. Ook als nabestaande heeft u rechten. Neem contact met ons op zodat wij u kunnen begeleiden tijdens het proces.

5

Ik wil een straat- & contactverbod laten uitvaardigen

Een contactverbod legt de verdachte de verplichting op om geen enkel contact te initiëren met het slachtoffer, op welke manier dan ook. Een straatverbod daarentegen verbiedt de verdachte om zich in een specifiek gebied, meestal in de buurt van de woning van het slachtoffer, te begeven. Onze advocaten kunnen u hierbij helpen.

Het eerste gesprek is altijd 100% kosteloos & vrijblijvend

Zaken waarin wij u  kunnen bijstaan:

^

Slachtoffer van bedreiging

^

Slachtoffer van diefstal

^

Slachtoffer van mishandeling

^

Slachtoffer van huiselijk geweld

^

Slachtoffer van seksueel misbruik

^

Slachtoffer van stalking

^

Slachtoffer van aanranding & verkrachting

^

Nabestaanden

^

Straat- & contactverbod

Rechtvaardigheid voor slachtoffers

Wanneer u het slachtoffer wordt van een strafbaar feit, kan dit ingrijpende gevolgen hebben. U wordt daarbij geconfronteerd met een complexe juridische procedure die veel tijd en energie van u vraagt. Het is van groot belang om hierbij goede juridische bijstand te hebben. Onze slachtofferadvocaten hebben als doel om ervoor te zorgen dat u niet wordt meegesleurd door het proces, maar dat u zo veel mogelijk zeggenschap behoudt. Wij spannen ons daarbij maximaal in om ervoor te zorgen dat u als slachtoffer erkenning krijgt voor wat u heeft doorgemaakt en dat u een rechtvaardige schadevergoeding ontvangt die passend is bij uw specifieke situatie.

Kosten advocaat slachtofferhulp

Voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven, evenals nabestaanden, bieden wij altijd kosteloze juridische bijstand. In dergelijke gevallen zorgen wij ervoor dat er een verzoek tot toevoeging wordt ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand ten behoeve van uw zaak.

Onze rechtsgebieden

De ernst van het gewelds- of zedenmisdrijf wordt vastgesteld aan de hand van de Letsellijst van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Als het strafbare feit en/of het opgelopen letsel in deze lijst voorkomt en wordt ingedeeld in letselcategorie 1 of hoger, dan zal de overheid de kosten van de slachtofferadvocaat dekken. Het inkomen van de betrokken partij wordt dus niet als criterium gehanteerd om te bepalen of de overheid deze kosten zal vergoeden. Tijdens ons eerste adviesgesprek zullen we onderzoeken of uw zaak in aanmerking komt voor kosteloze rechtsbijstand.

 

Wat zijn de rechten van een slachtoffer?

Als slachtoffer heeft u verschillende rechten. Onze ervaren advocaten zijn gespecialiseerd  in deze rechten en zullen ervoor zorgen dat ze worden gerespecteerd tijdens het juridische proces. Enkele van de belangrijkste rechten van slachtoffers zijn:

Recht op informatie: u heeft het recht om geïnformeerd te worden over de voortgang van het strafrechtelijk onderzoek en de geplande gerechtelijke procedures.

Recht op deelname: U kunt deelnemen aan de rechtszaak als benadeelde partij en uw standpunt naar voren brengen d.m.v. spreektijd.

Recht op bescherming: u heeft recht op bescherming, inclusief passende veiligheidsmaatregelen als dat nodig is.

Recht op schadevergoeding: als slachtoffer heeft u recht op een passende schadevergoeding voor de geleden schade.

 

Onze advocaten zullen u helpen begrijpen hoe deze rechten van toepassing zijn op uw specifieke situatie en zullen ervoor zorgen dat ze op de juiste wijze worden gehandhaafd.

Als slachtoffer heeft u rechten en verdient u gerechtigheid. Neem daarom vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Leg uw zaak aan ons voor.

Onze slachtofferadvocaten

"Iemand die weet waar hij over praat"

“Duidelijke en begrijpbare communicatie. Altijd bereid om te luisteren en vragen te stellen. Kundig en met een duidelijke statement en taal. Ook de andere collegas waren altijd behulpzaam.”

Michel, Den Haag

Meer informatie vindt u ook op onze speciale strafrechtwebsite, Strafzaakadvocaten.nl

Gratis adviesgesprek

Wilt u uw zaak aan ons voorleggen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Het eerste adviesgesprek is altijd kosteloos.

Contact

070 – 356 26 28

Johan van Oldenbarneveltlaan 87
2582 NK Den Haag. Routelink (Maps)

Bereikbaarheid
Ons kantoor is te bereiken met: tram 1 (uitstappen halte Frankenslag), bus 21 (uitstappen halte Scheveningseweg), tram 16 (uitstappen halte Prins Mauritslaan). In de omgeving kunt u gratis parkeren.

24/7 bereikbaar voor spoed-/noodgevallen